ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN

1. TOEPASSINGSGEBIED

1.1. Door eenvoudigweg een offerte aan te vragen of een bestelling te plaatsen bij ELECTRIC S.A., aanvaardt de Klant automatisch de toepassing van deze algemene voorwaarden op de desbetreffende offerte of bestelling. De Klant ziet af van het inroepen van enige clausules of voorwaarden die van hemzelf of van derden afkomstig zijn, zelfs als deze aan ELECTRIC S.A. zijn meegedeeld of geacht worden door ELECTRIC S.A. te zijn gekend.

1.2. Catalogi, brochures, prijslijsten, schema’s, plannen, tekeningen en foto’s die aan de Klant door ELECTRIC S.A. worden verstrekt, buiten de door haar naar behoren opgestelde offertes of orderbevestigingen, hebben geen contractuele waarde, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Door agenten, werknemers of eventuele vertegenwoordigers van ELECTRIC S.A. vastgelegde bestellingen, evenals door hen verstrekte informatie of aangegane verplichtingen, zullen ELECTRIC S.A. zelf pas binden na schriftelijke bekrachtiging door ELECTRIC S.A.

1.3. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden vereisen de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van ELECTRIC S.A.

2. VOORAFGAANDE VERPLICHTINGEN VAN DE KLANT

2.1. De Klant verbindt zich ertoe ELECTRIC S.A. alle nuttige gegevens te verstrekken voor de juiste opstelling van offertes of orderbevestigingen, evenals alle informatie die nodig is voor de goede uitvoering van de desbetreffende bestellingen.

2.2. Fouten in de keuze of identificatie van producten, materialen of apparatuur die het onderwerp zijn van een bestelling bij ELECTRIC S.A., evenals fouten tijdens de uitvoering van een bestelling die direct of indirect voortvloeien uit het niet nakomen van de verplichtingen door de Klant zoals omschreven in punt 2.1. hierboven, kunnen in geen geval aan ELECTRIC S.A. worden toegeschreven.

3. PRIJZEN

3.1. Prijzen vermeld in prijslijsten, catalogi of andere vooraf afgedrukte documenten afkomstig van ELECTRIC S.A. of haar leveranciers zijn uitsluitend indicatief.

3.2. De prijzen die van toepassing zijn op bestellingen bij ELECTRIC S.A. zijn die welke gelden op het moment van uitvoering van de desbetreffende bestelling. De Klant moet dus de prijsaanpassingen die in de voorafgaande offerte of orderbevestiging worden vermeld, accepteren, met name als gevolg van verhogingen van inkoopkosten, arbeidskosten, transportkosten, douanerechten en andere lasten die door ELECTRIC S.A. worden gedragen, zonder het recht te hebben de bestelling te annuleren of enige vorm van directe of indirecte compensatie te eisen.

4. UITVOERINGSTERMIJNEN EN RISICO’S

4.1. De door ELECTRIC S.A. vermelde uitvoeringstermijnen voor bestellingen worden te goeder trouw vermeld. Hun naleving is afhankelijk van factoren buiten haar controle en heeft derhalve geen bindend karakter. Daarom kan vertraging in de uitvoering door ELECTRIC S.A. niet leiden tot annulering van de bestelling of betaling van enige schadevergoeding, behoudens bewijs geleverd door de Klant van een ernstige fout van ELECTRIC S.A.

4.2. Externe oorzaken, zoals overmacht, waaronder stakingen, oorlogen, ongeregeldheden, lock-outs, slechte weersomstandigheden, tekorten aan materialen of transportmiddelen, branden, machinebreuken, enz., verlengen automatisch de uitvoeringstermijn van de bestelling met een periode gelijk aan de duur van de gebeurtenis. In het geval van permanente of langdurige onmogelijkheid om de bestelling uit te voeren als gevolg van een van de omstandigheden in de vorige paragraaf, kan de Klant slechts aanspraak maken op terugbetaling van het deel van de prijs dat hij al heeft betaald, voor zover dit het bedrag van de reeds geleverde goederen overschrijdt.

4.3. Indien de Klant de bestelde goederen niet in ontvangst neemt, kan ELECTRIC S.A. hem een aangetekende brief sturen met het formele verzoek om de situatie binnen 15 dagen te regulariseren. Indien de Klant dit niet doet binnen deze termijn, wordt de bestelling automatisch geannuleerd ten nadele van de Klant en blijft het door hem betaalde voorschot definitief eigendom van ELECTRIC S.A. ter dekking van diverse kosten en de kosten van terugzending van de goederen aan de leverancier.

5. TRANSPORT – RISICO’S – AANVAARDING

5.1. Tenzij anders uitdrukkelijk overeengekomen, worden de producten, materialen en andere apparatuur die het onderwerp zijn van een bestelling op kosten en risico van de Klant vervoerd. De Klant draagt dus de risico’s vanaf het moment dat de producten, materialen en apparatuur het magazijn van ELECTRIC S.A. verlaten.

5.2. De Klant is verantwoordelijk voor de aanvaarding van de producten, materialen en apparatuur wat betreft kwaliteit, kwantiteit en conformiteit, en deze aanvaarding wordt geacht plaats te vinden bij de afhaling in de lokalen van ELECTRIC S.A., of indien geleverd door ELECTRIC S.A., op het moment van levering aan de Klant. Alle voorbehouden of klachten van de Klant moeten, om ontvankelijk te zijn, per aangetekende brief worden ingediend bij ELECTRIC S.A. binnen een strikte termijn van acht (8) kalenderdagen vanaf de dag van levering van de desbetreffende producten, materialen of apparatuur door ELECTRIC S.A. Dergelijke voorbehouden of klachten schorten de betaling van de verschuldigde bedragen door de Klant niet op.

6. GARANTIEBEREIK EN BEPERKINGEN

6.1. Tenzij anders vermeld in de offerte of orderbevestiging van ELECTRIC S.A. of in het garantiebewijs dat de producten, materialen of apparatuur van ELECTRIC S.A. vergezelt, worden deze artikelen gedurende een periode van 1 maand na levering gegarandeerd tegen fabricagefouten en conformiteitsfouten, binnen de gebruikelijke toleranties.

6.2. ELECTRIC S.A. garandeert dat door consumenten gekochte producten bij levering aan de overeenkomst voldoen. Gebreken aan conformiteit met de overeenkomst die aanwezig zijn op het moment van levering en ontdekt worden binnen twee jaar na de levering, worden gerepareerd of het product wordt kosteloos vervangen door ELECTRIC S.A. binnen een redelijke termijn zonder aanzienlijke hinder voor de consument. Consumenten zijn verplicht ELECTRIC S.A. binnen twee maanden na de ontdekking van het gebrek op de hoogte te stellen. Na een periode van 6 maanden vanaf de levering ligt de bewijslast bij de consument.

6.3. De garantie is alleen van toepassing als de producten, materialen of apparatuur onder normale omstandigheden zijn gebruikt en volgens de regels van de kunst zijn geïnstalleerd. De garantie vervalt in geval van misbruik, nalatigheid, gebrek aan onderhoud of foutieve bediening. Bovendien kan deze garantie niet worden ingeroepen door de Klant als de door ELECTRIC S.A. geleverde producten, materialen of apparatuur zonder haar toestemming of tussenkomst zijn vermengd of samengevoegd met elementen van een andere herkomst, of als er demontage, montage, wijziging, enz. van de producten heeft plaatsgevonden door personen die niet door ELECTRIC S.A. of haar leveranciers zijn goedgekeurd.

6.4. De garantie van ELECTRIC S.A. is strikt beperkt tot de vervanging van de defecte producten, materialen of apparatuur, met uitsluiting van enige schadevergoeding voor indirecte, commerciële, financiële, morele, esthetische of andere schade.

7. BETALINGEN

7.1. Als een voorschot is voorzien, is dit contant betaalbaar door de Klant op het moment van de bestelling. ELECTRIC S.A. is pas gebonden door de bestelling na ontvangst van het voorschot, onverminderd de door de Klant te verstrekken informatie overeenkomstig punt 2.1. hierboven. Tenzij anders vermeld in de offerte of orderbevestiging van ELECTRIC S.A. is het resterende saldo betaalbaar bij levering van de producten, materialen of apparatuur.

7.2. In geval van niet-betaling van enig verschuldigd bedrag op de vervaldatum, is een forfaitaire verhoging van vijftien procent (15%) van het verschuldigde bedrag door de Klant verschuldigd, zonder voorafgaande ingebrekestelling. Bovendien is vanaf de vervaldatum automatisch rente verschuldigd, berekend conform artikel 5 van de wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van laattijdige betalingen in handelstransacties.

7.3. Elk betalingsverzuim door de Klant geeft ELECTRIC S.A. het recht alle lopende bestellingen met de Klant op te schorten totdat de openstaande bedragen volledig zijn voldaan, inclusief hoofdsom, forfaitaire verhogingen en nalatigheidsrente.

7.4. ELECTRIC S.A. verstrekt informatie over de betalingstermijnen van haar professionele klanten aan de bedrijven Dun & Bradstreet en Graydon.

8. EIGENDOMSOVERDRACHT

8.1. Uitdrukkelijk overeengekomen blijven de door ELECTRIC S.A. geleverde producten, materialen of apparatuur de ondeelbare eigendom van ELECTRIC S.A. tot op de datum van volledige betaling van de bestelling, vermeerderd met nalatigheidsrente en de daaraan gerelateerde forfaitaire verhogingen.

8.2. In geval van verlies, diefstal, beschadiging of vernietiging van (een deel van) de in punt 8.1. hierboven bedoelde producten, materialen of apparatuur, is de vergoeding die de Klant aan ELECTRIC S.A. verschuldigd is, berekend op basis van vervangingswaarde, niet afhankelijk van of opgeschort door de tussenkomst van de verzekering van de Klant. De bepalingen van de punten 7.2. en 7.3. hierboven zijn in dit geval onmiddellijk van toepassing op de verschuldigde vergoedingen door de Klant.

9. RECHTSBEVOEGDHEID – TOEPASSELIJK RECHT

9.1. Elk geschil tussen ELECTRIC S.A. en de Klant valt onder de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken van de maatschappelijke zetel van ELECTRIC S.A., ongeacht de plaats waar de bestelling is afgesloten of uitgevoerd.

9.2. Belgisch recht is uitsluitend van toepassing op de offertes en bestellingen van ELECTRIC S.A. en regelt met name deze algemene voorwaarden.

10. BEBAT – TOEPASSING VAN MILIEUBIJDRAGEN


DISCLAIMER

  1. WEBSITE

Hoewel we ons best hebben gedaan om de informatie op onze WEB-Internetsite zo volledig en correct mogelijk te maken, kan ELECTRIC S.A. niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele fouten of omissies. ELECTRIC S.A. behoudt zich het recht voor om de informatie op deze site op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.

  1. VIRUSSEN EN COOKIES

Aangezien de website van ELECTRIC S.A. links naar andere sites bevat, wijst ELECTRIC S.A. elke verantwoordelijkheid af voor mogelijke virussen of cookies die deze sites kunnen bevatten.

  1. PRIJZEN

Alle prijzen zijn indicatief en exclusief btw en andere belastingen en omvatten geen bijdragen zoals “RECUPEL”, “BEBAT”, “LIGHTREC”, auteursrechten, welke dus aanvullend verschuldigd zijn.

  1. INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN OP DE SITE

Deze site is eigendom van ELECTRIC S.A. Elke kopie, wijziging, vertaling, enz. van deze site, geheel of gedeeltelijk, kan alleen plaatsvinden met voorafgaande schriftelijke toestemming van ELECTRIC S.A.

  1. BESCHERMING VAN PRIVACY

Via haar WEB-Internetsite verzamelt ELECTRIC S.A. uitsluitend persoonlijke gegevens van klanten die deze vrijwillig verstrekken. Tenzij anders overeengekomen, zullen wij deze informatie alleen gebruiken om de verzoeken van klanten te behandelen of om hen specifieke informatie over ELECTRIC S.A. te sturen.

Iedereen die dat wenst, heeft toegang tot zijn eigen registratiegegevens en kan om wijziging vragen onder de voorwaarden die zijn vastgelegd in de Belgische wet van 08.12.1992 betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Iedereen kan verzoeken dat zijn persoonlijke gegevens van de WEB-Internetsite van ELECTRIC S.A. worden verwijderd, in welk geval hun toegang tot het professionele gedeelte van de site zal worden opgeheven.